Languages

Select language

Reserver nå | Rom

Or Cancel BOOK WITH US TODAY
Show/Hide content
Fra sanatorium til hotell i særklasse!

Scandic Holmenkollen Park startet som et sanatorium for tuberkulosepasienter og sto ferdig i 1894. Det ble tegnet av arkitekt Baltazar Lange i datidens populære dragestil, på oppdrag av den norske kirurgen I. C. Holm.

Da det opprinnelige Holmenkollen Turisthotell brant ned i 1914, ble virksomheten flyttet til dr. Holms perle av et rekreasjonssted 350 meter over Oslo sentrum, som dermed ble Holmenkollen Turisthotell og Sanatorium.

 

I dag et moderne konferansehotell beliggende i eventyrlige omgivelser med utsikt over hovedstaden.

 

Hotellet har gjennomgått flere omfattende moderniseringer og utbygginger. Først i 1948, etter å ha vært i tyskernes besittelse under krigen. Deretter i 1982 hvor fire nye fløyer med rom sto ferdig akkurat i tide til ski-VM i Holmenkollen, og i 1991 da det nye og topp moderne konferansesenteret, tegnet av arkitekt Gabriel Finne, ble fullført. I dag har hotellet 336 rom, inkludert den nye fløyen som sto klar til VM i 2011. Dette er den foreløpig siste utvidelsen og består av standardrom, superiorrom og suiter over to etasjer, alle behørig dekorert med bilder av våre største helter fra Holmenkollens ulike skiarenaer, og med hotellets mest spektakulære utsikt. Herfra ser du ikke bare «hele» hotellet, men også «halve» kongeriket!

 

For noe er jo som det alltid har vært; beliggenheten i Holmenkollen: tilbaketrukket fra byens mas og jag, kneisende majestetisk som en naturlig portal til markas mange ski- og sykkelløyper og attraksjoner som Holmenkollbakken, Skimuseet og Holmenkollen kapell.

 

Nettopp i denne kombinasjonen av det majestetiske og det naturlige norske, ligger nok mye av forklaringen på at hotellet i en årrekke er blitt foretrukket av såvel internasjonale konsern, statsoverhoder og kongelige som har ønsket en unik ramme omkring sine arrangementer.